Behandeling/Tarief

SANSANI

Paramedisch natuurgeneeskundige praktijk en (sport)diëtistenpraktijk

BEHANDELING EN TARIEF


1e behandeling: uitgebreide intake en behandeling (60 euro inclusief 21% BTW); tijdsduur 1,5 -2 uur,  met daarbij afzonderlijk een individueel uitgewerkt behandelplan (60 euro inclusief 21% BTW) en homeopatische druppels.

Intake en opstart therapie.

In de eerste behandeling wordt gestart met het balansprogramma. Die is o.a. gericht op het ontgiften van het lichaam, het herstellen van de darmflora en het in balans brengen van het immuunsysteem.

Daarnaast vindt er standaard een voedingstest plaats: met deze test wordt gekeken welke voeding je de komende tijd beter kunt mijden of met mate kan gebruiken. Naast deze voedingstest wordt er specifiek gekeken welke vitamines en mineralen er nodig zijn voor een goede balans in het lichaam.


Graag bij de eerste behandeling de medicatie meenemen die je gebruikt en eventuele voedingssupplementen. Verder graag ook, in verband met de opmaak van de factuur, je burgerservice nummer en polisnummer van je ziektekostenverzekering meenemen.


Verder verdient het de voorkeur met het gebruik van voedingssupplementen een week vooraf aan de afspraak te stoppen. Er worden te vaak zomaar supplementen gebruikt die niet nodig zijn en zelfs belastend kunnen zijn voor het lichaam.


Vervolg behandelingen: 80 euro (inclusief 21% BTW); tijdsduur plm. 1 uur inclusief aangepast individueel behandelplan en homeopatische druppels.

Vervolg balansprogramma en eventueel aanvullende behandelingen gericht op allergieën, toxische stoffen, belasting door virussen, parasieten, schimmels etc. 


De hoeveelheid aan vervolgbehandelingen is afhankelijk van de aard van de klachten. Vaak zijn 3 vervolgbehandelingen voldoende. Tussen elke behandeling zit minimaal een periode van 6 weken.


Je kunt ook kiezen voor alleen een gezondheidscheck (verkort consult van 45 minuten: 60 euro).


Menig cliënt kiest ervoor om na een behandeltraject eens per jaar langs te blijven komen om in balans te blijven. Het is zeker aan te raden jaarlijks een check up te laten doen.


De kosten van evt. benodigde suppletie zijn niet inbegrepen.

Helaas heb ik geen pinapparaat. Graag het consult bedrag binnen 14 dagen overmaken. Een factuur krijgt je na afloop van het consult om in te dienen bij je zorgverzekeraar. Indien je verhinderd bent, graag uiterlijk 24 uur van te voren je afspraak af zeggen, anders wordt deze in rekening gebracht (zonder urgente reden).


Tarief telefonsich consult: 20 euro per 15 minuten

 

VERGOEDING

Sansani is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). De consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door veel ziektekostenverzekeraars. Op de pagina www.zorgwijzer.nl/vergoeding/natuurgeneeskunde staat een actueel overzicht van vergoedingsmogelijkheden door de zorgverzekeraars. De vergoeding voor alternatieve zorg valt onder de aanvullende verzekering en valt voor niemand onder het eigen risico.


Let op.

VERGOEDING ALTERNATIEVE GENEESWIJZEN 2019

Eind 2018 heeft de CZ groep (hieronder vallen CZ, OHRA, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden) besloten om in 2019 niet meer alle vormen van Natuurgeneeskunde te vergoeden. Binnen de groep natuurgeneeskunde worden alleen de volgende behandelvormen vergoed:

Antroposofische consulten, auriculotherapie (ooracupunctuur), haptonomie, kinesiologie, musculoskeletale geneeskunde, orthomanuele geneeskunde, reflexzonetherapie/voetreflextherapie, manuele therapie E.S en shiatsu.

Aangezien mijn behandelingen  hier NIET onder vallen, worden mijn “Natuurgeneeskundig consulten” waaronder ook Orthomoleculair, Bioresonantie, in 2019 hoogstwaarschijnlijk niet meer vergoed  door genoemde verzekeringen. Terwijl de beroepsvereniging  VBAG en koepel RBZC, waarbij ik ben aangesloten, WEL door CZ groep worden erkend. Dit is dus tegenstrijdig.


Tip: raadpleeg vooraf je polisvoorwaarden; op deze manier kom je niet voor financiele verrassingen te staan.Copyright SanSani - Sandra Haarhuis ©  All Rights Reserved