Voeding en Visie

VOEDING


Door de moderne tijd eten we met name wat we lekker vinden en houden we steeds minder rekening met de kwaliteit van het voedsel. Gemak dient de mens, zo ook met voeding. Veel voedsel dat we tegenwoordig gebruiken staat ver af van kwalitatief hoogwaardige voeding. Het is al langer bekend dat het voedsel door bodemverarming qua vitamines en mineralen, achteruit holt. En het fabrieksmatig bewerken ervan doet de kwaliteit nog verder afnemen. (frituren, voorsnijden, houdbaar maken door chemische toevoegingen etc.). Volwaardige voeding geeft het lichaam energie en zorgt er mede voor dat het lichaam gezond blijft ; “fabrieksvoeding” kost het lichaam energie!


Goede voeding levert de benodigde bouwstoffen voor het lichaam om zo goed mogelijk te functioneren en gezond te blijven.  Onvoldoende gezond eten heeft niet direct lichamelijk uitval tot gevolg aangezien het lichaam over reserves beschikt. Maar die raken wel een keer op. Tevens krijgt het lichaam ook steeds meer moeite om de grote hoeveelheid onnatuurlijke voeding goed te verwerken: op den duur zullen ze gifstoffen (afvalstoffen) in het lichaam ophopen met alle gevolgen van dien.

Zowel ter voorkoming van ziekten en verbetering van het immuunsysteem als ter behandeling van ziekten, kan het nodig zijn extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen, naast een volwaardige voeding. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen, zoals vitamines (zoals B-vitamines en vitamine C), mineralen (zoals selenium en magnesium), aminozuren (zoals glucosamine en thyrosine), essentiële vetzuren (zoals visolie en lijnza